Standpunten

Inleiding beginselprogramma
Het beginselprogramma omvat het programma van uitgangspunten. Deze uitgangspunten vormen de leidraad voor het beleid waar de MRP voor staat. Per onderwerp zijn uitgangspunten geformuleerd met meestal vooraf hieraan inleidende informatie over dat onderwerp.

Inleiding actieprogramma’s
Per onderwerp heeft de MRP actieprogramma’s opgesteld. Deze actieprogramma’s omvatten concrete beleidsvoorstellen waarmee de partij maatschappelijke problemen wil oplossen. De programmapunten die zijn opgesteld zijn gebaseerd op enerzijds de uitgangspunten t.a.v. het betreffende onderwerp en anderzijds de actualiteit. De programmapunten kunnen voortdurend aangepast worden op basis van actualiteit.

Een deel van de programmapunten komen overeen met de uitgangspunten die geformuleerd staan in het beginselprogramma. Indien dit het geval is staat achter het programmapunt de letter U als voetnoot geplaatst.

Sommige programmapunten staan nog niet vast en zijn min of meer voorstellen die aan het landelijke Congres van de MRP gedaan worden. In dit geval staat de letter C als voetnoot achter het programmapunt geplaatst. Het landelijke Congres zal dit programmapunt dan aannemen of afwijzen.

Achter andere programmapunten staat de letter R als voetnoot geplaatst. In dit geval wil de MRP dat het land als geheel stemt over de aanname/ afwijzing van het programmapunt.

Internationale vrede en veiligheid
In het verleden heeft de kolonisatiedrang van Europese landen de balans in de wereld flink verstoord. Er zijn al heel wat oorlogen gevoerd om de vroegere koloniën. Vandaag de dag zijn de gevolgen van deze kolonisatiedrang van het westen nog steeds zichtbaar in ontwikkelingslanden. Europa en Amerika zijn een kei in het heimelijk onderdrukken en uitbuiten van ontwikkelingslanden
Beginselprogramma’s: Actieprogramma’s: Verslagen:
Kolonialisme Libië
Modern kolonialisme Modern kolonialisme The Green Charter
Israël De Koran over de Bijbel
Kometen en planetoïden

 

Werk en sociale zekerheid
 Het huidige werkgevers – werknemerssysteem is ouderwets. Sommige hoeven op hun 23e niet meer te werken zoals bankiers en topbestuurders terwijl de gewone man en vrouw, de bakker, de timmerman, de metselaar, de boer en andere mensen die een ‘middenberoep’ hebben gedwongen hun hele leven lang door moeten werken.
Beginselprogramma’s: Actieprogramma’s: Verslagen:
Sociale zekerheid AOW

 

Economie en staatsfinanciën
De kredietcrisis en de staatsschuldencrisis zijn beide veroorzaakt door de banken en de overheden. De banken hebben financieel risicovolle producten aangeboden en de overheden hebben tientallen jaren lang meer uitgegeven dan verantwoord was
Beginselprogramma’s: Actieprogramma’s: Verslagen:
Kredietcrisis Inkomstenbelasting Economische Stabiliteit
Staatsschuldencrisis Vennootschapsbelasting
Nederlandse economie Ruimtegebruik
 
Voedsel en landbouw Voedsel en landbouw
Energie Energie
Woningen Woningen
Ontwikkelingshulp Ontwikkelingshulp

 

Onderwijs en cultuur
http://1.bp.blogspot.com/-5ykLuE3vMcE/T1NbPAkMgXI/AAAAAAAAANk/OMLue6hYS1Q/s1600/moet-naar-school.gifOnderwijs moet ingericht zijn naar de wensen van de leerlingen. De Mondiaal Realistische Partij staat voor vrijheid van onderwijs, veel meer dan nu het geval is
Beginselprogramma’s: Actieprogramma’s: Verslagen:
Onderwijs Middelbaar onderwijs
Kunst en cultuur

 

Zorg en sport
Zorg en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, goed eten en bewegen is belangrijk voor het krijgen en in standhouden van een gezond en krachtig lichaam. Iedereen moet daarom in staat te zijn om een sport te beoefenen die hij of zij leuk vind.
Beginselprogramma’s: Actieprogramma’s: Verslagen:
Gezondheidszorg Autosport

 

 

One Response to Standpunten

  1. Hello There. I discovered your blog the usage of msn. This
    is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read extra of your helpful info. Thank you for the post. I’ll definitely return.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>