Economische Stabiliteit

Sommige mensen verkeren in de veronderstelling dat Nederland in economische opzicht een sterk land is. Nederland is een topland op het gebied van handel, import en export, echter, er kleeft ook een schaduwzijde aan.

 

Primaire producten zijn die producten die mensen nodig hebben om te overleven zoals voedsel, water, kleding, woningen, energie en gezondheidszorg. Een land dient genoeg geld te hebben om zelf haar primaire producten te produceren of om deze te importeren uit het buitenland.

 

Nederland kan veel geld verdienen met export en kan van het verdiende geld goederen en diensten importeren die zij nodig heeft. Zulke landen, die afhankelijk van elkaar zijn, zijn economische zwak om meerdere redenen.

 

Een land wat hypothetisch steeds minder gaat verdienen van de export bij gelijkblijvende kosten van de import zal in de toekomst het risico lopen om  de producten die zij importeert op termijn niet meer te kunnen financieren. De exportopbrengsten van bijvoorbeeld Nederland kunnen  dalen om meerdere redenen. In verband met de Europese staatsschuldencrisis zijn binnen Europa veel landen aan het bezuinigen waardoor mensen minder geld besteden met het gevolg dat Europese landen, maar ook andere landen die aan het bezuinigen zijn, minder goederen en diensten importeren uit het buitenland, waaronder Nederland. Het kan ook zijn dat een land anders kan Nederland dezelfde producten als Nederland produceert maar goedkoper exporteert aan het buitenland, hierdoor zullen de Nederlandse exportopbrengsten dalen.

 

Tot slot, de importkosten van een land zullen stijgen indien een van de exporterende landen een dalende, mislukte of stopgezette productie heeft. De prijzen zullen namelijk stijgen indien het aanbod daalt bij een gelijkblijvende vraag. Misoogsten en natuurrampen komen geregeld voor en hebben als vanzelfsprekend een stopgezette of dalende productie tot gevolg in het land wat getroffen is.

 

Leefbaar milieu = primair goed

Een leefbaar milieu hebben mensen, dieren en planten nodig om te overleven. Een leefbaar milieu moet daarom beschouwd worden als primair product. De natuur en het milieu hebben de afgelopen jaren enorm geleden. Als er wat gedaan moet worden aan de natuur en milieuproblematiek  dan moet er NU wat gebeuren. Natuur- en milieuvervuilende productietechnieken zouden daarom verboden moeten worden. Nederland moet haar producten op een natuur- , milieu en diervriendelijke wijze produceren (diervriendelijkheid zou als vanzelfsprekend beschouwd moeten worden).

 

Hoe een leefbaar milieu te realiseren?

Tevens is het ook om meerdere redenen voordeliger indien landen zelf de primaire producten produceren die zij nodig hebben, voor luxe producten zou trouwens een uitzondering gemaakt kunnen worden indien het volk dit wil. Primaire producten uit het buitenland moeten indien het volk dit wil verboden worden, hiermee wordt voorkomen dat natuur- en milieuvervuilende producten geïmporteerd worden, tevens wordt de binnenlandse werkgelegenheid vergroot wat een belangrijke economische ‘boost’ zal genereren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>