Voedsel en landbouw

De legitimiteit van economische maatregelen in de landbouw/voedselsector

 

Uitgangspunt 1:

Voedsel is een primair product. Iedereen heeft voedsel en een leerbaar milieu nodig om te overleven. Nederland zou daarom zelf zijn voedsel op een duurzame wijze moeten produceren en niet moeten importeren.

 

Uitgangspunt 2:

Indien Nederland niet-duurzaam geproduceerd voedsel importeert uit het buitenland dan is Nederland indien het Nederlandse volk dit wil gerechtvaardigd om deze producten te weren indien zij haar voedsel wel op een duurzame wijze produceert.

 

Uitgangspunt 3:

Privébezit van landbouwgrond is niet mogelijk. Indien het volk dit wil zou zij moeten bepalen welke landbouwproducten er op een stuk landbouwgrond geproduceerd worden en hoe deze geproduceerd worden. Het volk kiest de mensen uit die de landbouwgrond zullen bewerken om de door het volk gekozen landbouwproducten te produceren op de wijze zoals zij aangegeven heeft. Indien het volk dit wil kan zij de mensen die zij gekozen heeft altijd ontslaan en nieuwe mensen uitkiezen die de  door het volk gekozen landbouwproducten zullen produceren op de wijze zoals zij aangegeven heeft.  

 

Uitgangspunt 4:

Indien het volk de verkoopprijs van primaire voedselproducten wil bepalen dan zou zij dit moeten doen.

 

Uitgangspunt 5:

Indien het volk de opbrengsten van de landbouw eerlijk wil verdelen onder de producenten van landbouwproducten dan zou zij dit moeten doen.

 

Uitgangspunt 6:

De MRP pleit voor één duidelijk of duidelijke voedselkeurmerken die in een oogopslag aangeven of voedselproducten op een duurzame en diervriendelijke wijze geproduceerd zijn.

 

De wijze van produceren in de landbouw

 

Uitgangspunt 7:

De MRP pleit voor vruchtwisseling in de landbouw

 

Uitgangspunt 8:

De MRP pleit ervoor dat nieuwe landbouwbedrijven hun energie op een duurzame wijze gaan opwekken.

 

Uitgangspunt 9:

De MRP pleit ervoor dat al bestaande landbouwbedrijven geleidelijk aan over zullen schakelen naar duurzame energieproductie.

 

 

Uitgangspunt 10:

De MRP pleit voor het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen.

 

Uitgangspunt 11:

De MRP is op de lange termijn voor een verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw indien dit de wens is van het volk.

 

Uitgangspunt 12:

De MRP pleit voor het gebruik van dierlijke mest in de landbouw.

 

Uitgangspunt 13:

De MRP is op de lange termijn voor een verbod op het gebruik van kunstmest in de landbouw indien dit de wens is van het volk.

 

Uitgangspunt 14:

De MRP pleit voor (meer) diervriendelijke omstandigheden in de intensieve veehouderij (bio-industrie).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>