Woningen

Uitgangspunt 1:

In woningen leven mensen. De grond waarop de woningen van mensen staan zou daarom geen andere bestemming dan wonen mogen krijgen. De grond waarop de woningen staan mogen alleen andere bestemmingen krijgen indien de mensen van de woningen andere woningen van minimaal gelijke waarde in ruil aangeboden krijgen door de samenleving en hiermee akkoord  willen gaan.

 

Uitgangspunt 2:

Mensen hebben onderdak nodig. Een woning kan beschouwd worden als een primaire behoefte. Woningen zouden daarom niet verhuurd moeten worden met als doelstelling het maken van winst. Iedereen moet een woning als eigendom hebben om er zelf in te wonen.

 

Uitgangspunt 3:

Indien het volk de verkoopprijs van woningen wil bepalen dan moet zij dit kunnen doen.

 

Uitgangspunt 4:

Indien het volk de opbrengsten van het verkopen van de woningen eerlijk wil verdelen onder de producenten van de woningen dan zou zij dit moeten doen.

 

Uitgangspunt 5:

Woningen zouden niet groter moeten zijn dan nodig is zodat de kosten voor het produceren van woningen minimaal zijn.

 

Uitgangspunt 6:

De samenleving moet voldoende verschillende soorten woningen produceren/aanbieden zodat woningvragers kunnen kiezen in wat voor soort woning zij (kunnen en) willen wonen.

 

Uitgangspunt 7:

De MRP pleit ervoor dat nieuwe woningen aangesloten worden op duurzame energiebronnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>