Sociale zekerheid

Op wikipedia staat de definitie van sociale zekerheid als volgt gedefinieerd: ‘Sociale zekerheid is een publiek stelsel dat bedoeld is om inkomen en/ of verzorging te garanderen voor natuurlijke personen of gezinnen (of andere samenlevingsvormen) die, tijdelijk of blijvend, niet (langer) in staat worden geacht om zelf in (voldoende) inkomen en / of verzorging te voorzien. Dat geldt bijvoorbeeld bij pensioen, ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden van naasten of werkloosheid.’

 

Uitgangspunt 1:

Mensen zouden altijd een basisinkomen moeten hebben waarmee zij ten minste kunnen voorzien in hun primaire levensbehoeften.

 

Uitgangspunt 2:

Personen of gezinnen die, tijdelijk of blijvend, niet (langer) is staat zijn of zelf in (voldoende) inkomen en/ of verzorging kunnen voorzien zouden recht moeten hebben op een basisinkomen/sociale zekerheid.

 

Uitgangspunt 3:

Indien het volk wil zou zij de lonen en arbeidsvoorwaarden van werknemers die afgesproken zijn in het Sociaal Akkoord en de Cao’s kunnen verhogen/verbeteren indien het huidige loon van deze werknemers naar de mening van het volk te laag is en indien de huidige arbeidsvoorwaarden naar mening van het volk te min zijn voor de werknemers.   

 

Uitgangspunt 4:

Indien het volk de opbrengsten van producten uit een bepaalde branche eerlijk wil verdelen onder de producten van deze producten uit de betreffende branche dan zou zij dit moeten kunnen doen.

 

Uitgangspunt 5:

Indien het volk de verkoopprijs van bepaalde producten wil bepalen dan zou zij dit moeten doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>