Modern Kolonialisme (Actieprogramma)

Programmapunten

1. De MRP wil het modern kolonialistisch beleid verbieden op zowel nationaal als internationaal niveau.

De winsten van olie en andere grondstoffen die door westerse bedrijven uit een ontwikkelingsland gewonnen en verkocht word behoren toe aan de bevolking uit dat ontwikkelingsland en niet aan de bestuursleden en/of aandeelhouders van de westerse oliemaatschappijen.

De kosten die westerse bedrijven maken voor het winnen en verkopen van de grondstoffen die zij gewonnen hebben uit ontwikkelingslanden kunnen gedekt worden door de opbrengsten die zij maken.

Bestuursleden krijgen een eerlijke vergoeding die niet overdreven hoog is. Deze vergoeding is minimaal gelijk aan het basisinkomen wat mensen nodig hebben om te voorzien in hun primaire levensbehoeften en wordt niet hoger dan een door de Nederlandse overheid vastgesteld maximum. De algemene vergadering van aandeelhouders zal binnen deze grenzen de hoogte van de vergoedingen aan hun bestuursleden bepalen. De vergoeding aan de bestuursleden worden beschouwd als kosten.

De aandeelhouders krijgen niet meer dan 1/10 van de winst. 9/10 van de winst gaat naar het ontwikkelingsland waaruit de grondstoffen gewonnen en verkocht worden door het westerse bedrijf.

2. De MRP wil een ministerie oprichten of een afdeling plaatsen onder het ministerie van ontwikkelingssamenwerking of buitenland welke zich bezig gaat houden met het opsporen van door bedrijven en/of overheid gevoerd modern kolonialistisch beleid.

3. De bewoners op de Falklandeilanden behoren zichzelf te besturen indien zij zichzelf hiertoe capabel achten of zij behoren zelf te kiezen door wie zij bestuurd zouden willen worden.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>