Energievoorziening en luchtvervuiling

Hoe energie opgewekt zou moeten worden

Uitgangspunt 1:

Nederland zou zijn energie op een duurzame wijze moeten produceren.   De MRP beschouwd kernenergie als een niet-duurzame energiebron.

 

Uitgangspunt 2 :

De MRP zal geen investeringen doen in niet-duurzame energiebronnen. De MRP wil via wet en regelgeving een verbod instellen op het doen van nieuwe investeringen in niet- duurzame energiebronnen. De MRP zal overwegen om via wet en regelgeving op termijn het gebruik van niet-duurzame energiebronnen volledig te verbieden.

 

Uitgangspunt 3:

De door de politiek in het verleden gedane investeringen in niet-duurzame energiebronnen met uitzondering van kernenergie zouden en kunnen eerst minimaal terugverdient worden voordat men overschakelt naar duurzame energiebronnen. 

 

De legitimiteit van economische maatregelen in de energiesector

 

Uitgangspunt 4:

Energie is een belangrijk product. Energie is nodig om voedsel klaar te maken en in de winter is het nodig om warmte op te wekken. Nederland zou zelf zijn energie moeten opwekken.

 

Uitgangspunt 5:

Indien Nederland niet-duurzame geproduceerde energie importeert uit het buitenland dan is Nederland indien het Nederlandse volk dit wil gerechtvaardigd om deze niet-duurzaam geproduceerde energie te weren indien zij haar energie wel op een duurzame wijze produceert.

 

Uitgangspunt 6:

De energievoorzieningen zouden indien het volk dit wil in bezit moeten komen van het volk. Indien het volk dit wil zouden zij moeten bepalen waar energie geproduceerd moet worden en met welke energieopwekkingsmethoden. Het volk kiest de mensen uit die de energievoorzieningen plaatsen en onderhouden zoals zij besloten heeft. Indien het volk dit wil kan zij hiervoor bedoelde mensen die zij gekozen heeft altijd ontslaan en nieuwe mensen uitkiezen die de door het volk gekozen energievoorzieningen plaatsen en onderhouden.

 

Uitgangspunt 7:

Indien het volk de verkoopprijs van energie wil bepalen dan zou zij dit moeten doen.

 

Uitgangspunt 8:

Indien het volk de opbrengsten van de energiesector eerlijk wil verdelen onder de producenten van energievoorzieningen dan zou zij dit moeten doen.

 

Uitgangspunt 9:

De MRP pleit voor één duidelijk of duidelijke energiekeurmerken die in een oogopslag aangeven of energie op een duurzame wijze geproduceerd is.

 

Gegevens over energieopwekking die onderzocht zouden moeten worden

 

Uitgangspunt 10:

Onderzocht zou moeten worden hoeveel energie mensen van verschillende leeftijden/leeftijdscategorieën per dag/week/maand/jaar nodig hebben zodat gemeenten, provincies en het land kan berekenen hoeveel energie geproduceerd moet worden om te voorzien in de vraag.

 

Uitgangspunt 11:

Onderzocht zou moeten worden hoe groot de vraag naar energie is van mensen van verschillende leeftijden/leeftijdscategorieën per dag/week/maand/jaar zodat gemeenten, provincies en het kan berekenen hoeveel energie geproduceerd moet worden om te voorzien in de vraag.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>