Kunst en Cultuur

Kunst en cultuur

Uitgangspunt 1:

Niemand heeft kunst en cultuur nodig om te overleven. De overheid zou daarom op termijn moeten ophouden met het geven van subsidies aan kunst- en cultuurinstellingen.

 

Zwakke kunst- en cultuurinstellingen

Zwakke kunst- en cultuurinstellingen zou men kunnen omschrijven als kunst en cultuur instellingen die niet kunnen voortbestaan zonder overheidssubsidie. De overheid heeft jaren lang subsidies gegeven aan de kunst en cultuursector. Directe beëindiging van deze subsidies zou werkloosheid opleveren en de ineenstorting van zwakke kunst- en cultuurinstellingen.

 

Uitgangspunt 2:

Zwakke kunst- en cultuurinstellingen zouden de kans moeten krijgen om binnen een bepaalde tijdslimiet geheel onafhankelijk te worden van de overheidssubsidies. In eerste instantie zou de overheid deze zwakke kunst- en cultuurinstellingen moeten bijstaan met raad en advies over het onafhankelijk worden van de overheidssubsidies. In tweede instantie zouden de overheidssubsidies aan de kunst- en cultuurinstellingen geleidelijk afgeschaft moeten worden.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>